Om Ulrika

_MG_2559Ulrika är 24 år gammal med en bakgrund inom simning, gruppträning och löpning. Hon sprang 2013 sitt första maraton i Sydney där hon fick upp ögonen för långdistanstävling och har sedan dess fokuserat fullt på långdistanslöpning. Efter att ha upplevt känslan att övervinna sina mål och känna kroppens fysiska kapacitet har hon nu siktet på den mest prövande och uthålligaste tävling som finns, Ironman.

När Ulrika var nio år drabbades hon en dag av plötslig högintensiv huvudvärk. Det var hjärninflammation som på kort tid tog ifrån henne förmågan att röra sina ben. Hon blev förlamad från midjan och neråt, och fick beskedet av sin läkare att hon kanske inte skulle kunna gå igen. Hon och hennes familj förberedde sig på det värsta. Efter några månader blev hon mirakulöst bättre. Förmågan att röra benen kom tillbaka och hon lyckades återhämta sig från sjukdomen.

Efter att ha varit så nära att förlora möjligheten att kunna gå fick Ulrika en passion för att springa och röra sig framåt i alla olika former. Hon får en kick av fart och älskar att röra sig, oavsett om det är i löpning, simning eller springa sen till en buss. Hon sitter sällan still och är utöver sin egen Ironman-träning aktiv som dansinstruktör på Frisk Sport & Fitness i Linköping, där hon får sprida sin energi och umgås med folk som delar samma kärlek för träning. Ulrikas ledord i sina prestationer är tacksamhet och glädje. Genom att känna tacksamhet och glädje gentemot andra och med sina stabila fysiska förutsättningar tror hon på sin Ironman-tävling.

Genomförda lopp

Sydney Marathon 2013 –  04:39:39
Women’s Health  Half Marathon 2014 – 02:09:47
Stockholm Marathon 2014 – 05:17:16
Vätter Challenge 2014 (Triathlon medeldistans) – 06:29:48
Lidingöloppet 2014 – 03:16.11

Om Simon

_MG_2577

Simon är 25 år gammal och har alltid gillat löpning och att vara ute i naturen. Att komma ut i skogen och komma in i sin rytm på en joggingrunda har alltid gett honom avslappning och fungerat som meditation. Efter att ha upptäckt maratonlöpning tillsammans med Ulrika under Sydney Marathon 2013 är Simon nu helt såld på långdistanslöpning.

Med två maraton och ett genomfört triathlon på medeldistans med goda resultat på mindre än ett år har Simon nu tagit sikte på tävlingarnas tävling, Ironman. Med hjälp av regelbunden och noggrant upplagd träning hoppas han på att nå mål i Kalmar på under 11 timmar, en imponerande målsättning som kommer ställa stora krav på Simons både fysiska och psykiska förmåga. För Simon är träning en form av meditation och utmaning där framgång och prestation inte kommer gratis, utan kräver hängivenhet och målfokus.

När Simon inte tränar så spenderar han det mesta av sin tid med att plugga till Civilingenjör i industriell ekonomi i Linköping på femte året, och att jobba lite extra vid sidan av studierna. För projektet Tri Your Limits fixar Simon de tekniska sakerna med hemsidan och och bloggar!

Genomförda lopp

Sydney Marathon 2013 – 03:56:09
Stockholm Marathon 2014 – 05:17:16
Vätter Challenge 2014 (Triathlon medeldistans) – 05:51:57
Lidingöloppet 2014 – 02:48:57

 

_MG_2587 _MG_2633 _MG_2721