De känns kul att påbörja ett nytt blogginlägg efter en körig vecka. Just nu sitter jag på en skakig buss hem från Ericsson i Kista, Stockholm, där jag skriver min mastersuppsats inom IT-strategi. Jag flyttade upp till Stockholm för en vecka sedan efter att ha jobbat på uppsatsen i Linköping under terminens första veckor. Att hitta boende i Stockholm är som sagt inte helt lätt, men jag har haft tur och får bo hemma hos kusinerna som bor i Danderyd.

Under våren kommer det alltså bli veckopendling mellan Stockholm och Linköping för att kunna kombinera uppsats och långpass med Ulrika på helgerna. Första veckan bjöd på många nya upplevelser och jag jobbar för fullt på att få vardagen (och träningen) till rättalagd. Under förra veckan var jag ute två kvällar och halkade runt på istäckta gator kring Danderyd. Ett väldigt bra sätt att upptäcka omgivningen men kanske inte de mest effektiva löppassen 🙂 Jag har lyckats nosa upp några motionsspår i ett skogsområde inte långt bort, men det var för blött och isigt för att ge sig på ännu så jag får se fram emot att springa vilse där lite längre fram i stället.

För att lyckas hålla igång cykelträningen har jag tagit med min cykel upp till Stockholm och köpt en begagnad trainer. En trainer är en finurlig manick som gör att man kan använda sin vanliga cykel som spinningcykel. Inte lika kul som att gå på spinningpass tillsammans med andra, men väldigt bra eftersom man vänjer sig vid sittställningen och sånt på sin egen cykel. Det blev ett svettigt premiärpass i på trainern i torsdags och jag kan konstatera att det är effektivt, men att jag måste fixa lite mer bra musik eller film att ha under tiden som underhållning. Det blir så tråkigt att stirra in i en vägg. 🙂 Simning blev det tyvärr ingen men jag har spanat in att det finns en simhall i Danderyd som kusinen Martin går till två gånger i veckan, så jag ska försöka hänga på honom någon dag.

simon-trainer-150218

Helgen var superhärlig och vi gjorde dubbelpremiär på NocOuts långpass i löpning och spinning. Jättebra upplägg och härligt folk på båda passen! Tyvärr krånglade min magproblem på löppasset och jag fick avbryta efter 15 km när jag höll på att vika mig dubbel av magont. Ulrika var en ängel och sprang och hämtade bilen åt en ömklig Simon som stod och svor för sig själv att han inte ska äta tveksam thaimat dagen före igen.