Förra veckan var en ganska dålig vecka träningsmässigt. Jag kände redan i måndags att motivationen var nere vid knäna och sen gick resten av veckan i 180km/h på jobbet så det tillslut bara blev 3 träningstillfällen.

För mig påverkar motivationen så otroligt mycket. Den är som en slags vital ingrediens som måste finnas för att det ska bli meningsfull träning. 9 av 10 gånger finns den där och är maxad, men enstaka tillfällen (som förra veckan) försvinner den och då är hela kroppen som en deg och jag har ingen kraft framåt. Det är jobbigt eftersom det är svårt att veta vad man ska göra åt det, det är inte som att man kan äta bättre eller sova mer så försvinner det. Det är ofta allt annat i livet som påverkar. Det som funkar bäst för mig är att inse att jag har en svacka, strunta i att träna det som känns jobbigt och bara göra det som känns kul. Så förra veckan blev det 2 spinningpass, ett styrkepass och massa yoga 🙂

Jag tror svackan kan bero på att jag har börjat kolla på resultat mycket på sistonde. Kan inte hjälpa att jämföra mig med andra och jag känner mig så in i bombens långsam och dålig. Det hade varit okej om jag förstod varför, men jag hittar bannemig ingen anledning till att jag inte är snabbare än vad jag är. Bättre. Jag försöker och försöker och försöker, men jag blir bara inte snabbare. Jag är för tillfället lite trött på att alltid vara sist i mina sammanhang… Jag vill va bäst en gång. Vinna!

Jag fick höra i helgen att jag verkar träna mellanmjölk. Och det tror jag stämmer så himla bra. Jag har ingen riktig plan utan försöker köra 110% varje gång jag tränar, dvs nästan varje dag. Så hårt som möjligt, så länge som möjligt. Tror jag måste separera mer på nivåerna, köra stenhårt och intensivt och sedan köra lugnare och längre. Och framförallt, ta bort pressen. Jag gör ju det här för att jag tycker det är kul, jag vill utmana mig själv och nå ett mål för min egen skull och göra det det för ett bra syfte. Inte för att känna mig dålig.

Det är dags att påminna sig själv om vad som är viktigt 🙂
Släppa taget om det som tynger ner dig. Släppa taget om det som inte längre ger dig kraft. Släppa taget om förväntningar. Släppa taget om dömande. Släppa taget om det förflutna. Släppa allt. Inte hålla tillbaka. Leva fritt och låta din själ älska. Hänge dig till det som är och finn frihet att leva det liv du var menad att leva. Var ljus och närvarande. Lev nu!

IMG_20131129_192429 (1)